Какви сме според това, какви интериорни врати имаме в дома

Специалистите твърдят, че характера ни е издаден от това какви дрехи носим, как организираме деня си и как обзавеждаме дома си. Според най-нови проучвания, психолозите откриват и съществена зависимост на човек към интериорни врати. Така например по начина, който държим вратите в дома си околните могат да преценят до колко сме „отворени“ за външния свят.

Според изследванията хора, които оставят всяка интериорна врата отворена се определят като общителни и позитивни личности, за обратно на тях затворената интериорна врата, говори за мнителна и прикрита личност.

Интериорни врати могат да говорят без думи. Така, например от вида им можем да узнаем не само за характерна на собственика, но и за обстановката, която витае в жилището.

Зад това твърдение стои въпросът с дизайна на дома. Колкото и луксозен да е той, щом е скрит зад стара врата, той губи магията си. За стила на домакина можем да съдим и по привидно обикновената интериорна врата. Дори тя да е незабележима за околните, красотата й може да е заложена в рамка, каса и различни декорации и фрагменти в материала и дизайна.

Важни са и съчетанията. Те говорят не само за добър вкус, но и за подредена и организирана личност. Така, например при наличие на ламиниран паркет интериорни врати от ПДФ и сходни цветове са идеален избор. Ако имате паркет от дърво, то интериорни врати трябва да са от естествен материал дърво и в тоналност до един нюанс по-тъмни. При тъмен под и света врата се създава усещане за дисхармония. В случаите, когато пода е в специфичен цвят, то подбора на интериорна врата трябва да е според мебелите.

При съчетаване на много интериорни врати в едно помещение, трябва да се получи значителен баланс. Така, например антрето е свързващо помещение, но ако избираме интериорните врати спред останалите стаи, трябва и тук да съчетаем всичко с входа, коридора.

Някои хора поставят огледала на тези интериорни врати, които гледат към антрето. Това създава усещане за простор в тясното помещение и говори за иновативна, креативна и прагматична личност.